Egypte

 

Egypte

Egypte is best een enorm land. Helaas is het grootste deel (zo’n 90%) woestijn en onvruchtbaar. Heel anders is het gebied langs de Nijl. Eén van de langste rivieren van de wereld. Hier heeft ook grotendeels de geschiedenis van de Farao’s zich afgespeeld.

De Pyramiden

De bekendste attractie in Egypte zijn de pyramiden met aan de voeten, de hoofdstad Cairo.

De Sfinx

Eén van de bekende attracties in Egypte is natuurlijk de sfinx met de pyramiden. Al eeuwen lang wachten deze historische monumenten op uw bezoek.

Opgravingen

Dagelijks worden er nog opgravingen gedaan en worden nieuwe ontdekkingen gedaan.

Natuur

Het nijlpaard dankt zijn naam natuurlijk aan de rivier de Nijl. Deze beesten zijn regelmatig te zien in de Nijl.

Rifduiken

Egypte is ook een populaire plek om te duiken.

Luxor

Luxor is een adembenemende bestemming tijdens uw vakantie door Egypte. Het wordt gekenmerkt door de indrukwekkende tempels zoals die van Karnak. In het Dal der Koningen zijn ooit de bekende farao’s als Toetanchamon of Ramses II begraven. Luxor stad heeft tal van toeristische hoogtepunten, zoals het moderne Luxormuseum, stadse sfeer en talloze restaurants en restaurants voor typische Egyptische specialiteiten.In tegenstelling tot andere bestemmingen in Egypte zijn er in Luxor minder uitgaansmogelijkheden. Een geschikte plek om dus meer te genieten van natuur en cultuur.

Edfu

De tempel van valk-god Horus werd in Edfu in bijna perfecte staat bewaard. Verschillende zalen, rondbogen, muren en relikwieën zijn bewaard gebleven.

Kombo Ombo

Hier kunt u de heilige tempel bezoeken van de valk god Horus en de krokodil god Sobek.

Visum

Voor Egypte heeft u een visum nodig. U kunt deze verkrijgen bij: kesvisum.nl

Voor Egypte heeft u een toeristen visum nodig. Gaat u 1 dag een bezoek brengen dan heeft u aan een single-entry visum voldoende. Meerdere dagen, heeft u een multiple-entry visum nodig.

Een visum is 90 dagen geldig vanaf het moment dat deze goedgekeurd wordt.