Noord-Brabant

Den Bosch

Ontdek Noord-Brabant, met haar landschappelijke natuurschoon, zoals de nationale parken Loonse en Drunense Duinen en het bosrijke omgeving van Breda. Ook ten zuiden van de stad Eindhoven is een prachtig gebied met landerijen en bossen.


Noord-Brabant heeft een relatief vlak landschap en bestaat uit dekzandgebieden, doorsneden door beekdalen. Er is veel bebossing (onder andere dennebossen) en er zijn nog een aantal stuifzand- en heide- gebieden. Bezoek hiervoor het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, de Strabrechtse Heide en de Kampina. Ook herbergt Noord-Brabant enkele hoogveenrestanten in de verschillende reservaten van de Peel.

Noord-Brabant herbergt ook de Beekse Bergen, waar u op safari kunt In het grootste wildlife park van Nederland. In de Beekse bergen kun je 1250 dieren spotten in hun natuurlijke omgeving. Ervaar een safari met ondergaande zon!

Den Bosch
Den Bosch, ook wel ‘s-Hertogenbosch is de hoofdstad ven Noord-Brabant. Den Bosch staat met name bekend om zijn katholieke kerken, de grachtjes en de stadswallen.


Eindhoven

In Eindhoven treft u meer dan honderd rijksmonumenten.

Eindhoven

Noord-Brabant is bij uitstek een mooi gebied om in te kamperen en leuke hotelletjes uit te proberen. En het voordeel is dat je de taal spreekt. Ook vanuit kostenoogpunt is de optie om een vakantie in eigen land te boeken erg interessant.

Parkeren in de grote steden van Noord-Brabant wordt een steeds grotere uitdaging. Dit maakt een bezoek met de auto steeds ingewikkelder.
Parkeer informatie: parkeren Den Bosch
Parkeer informatie: parkeren Eindhoven