Stedentrip Duitsland

Stedentrip Duitsland

Een stedenstrip naar Duitsland wint aan populariteit. Vooral de steden in het grensgebied met Nederland zijn makkelijk en snel te bereiken via de auto. Prima dus voor een autovakantie.

De meeste grote steden in Duitsland liggen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en hierdoor voor Nederlanders makkelijk bereikbaar en de stedentrip is hier het meest populair.

Er zijn veel mogelijkheden voor het maken van een stedentrip binnen Duitsland. Denk maar eens aan:

KeulenDortmundEssenDüsseldorf (Hoofdstad deelstaatNoordrijn-Westfalen), DuisbergBochumWuppertalBielefeld, Kevelaar en Bonn.

Keulen is erg bekend om de geschiedenis. Cultureel en architectonisch is het geliefd. Verder beschikt Keulen over een van de oudste universiteiten van Europa en een luchthaven.

Met name Wuppertal is erg in opkomst. Wuppertal heeft bijvoorbeeld een dierentuin, een universiteit en als enige op de wereld een hangtram.

In de deelstaat Beieren ligt de stad München.

In de deelstaat Mecklenburg-Voorpommeren ligt de stadSchwerin.

In de deelstaat Sleeswijk-Holstein ligt de stad Lübeck.

In de deelstaat Rijnland-Palts liggen de steden Mainz enKaiserslautern.

In de deelstaat Saksen ligt de stad Dresden. Dresden ligt best ver Duitsland in maar dit is een mooie stad. Ooit werd het Florance aan de Elbe genoemd. Ooit was Dresden de hoofdstad van de Saksen. Prima steden voor een stedentrip in Duitsland.

En natuurlijk zijn ook de grotere steden in Duitsland zeer populair als stedentrip, zoals Berlijn en Hamburg.

Een goede tip is het huren van Vakantiewoning Duitsland. U kunt dan vanuit één plek een stedentrip maken binnen een deelstaat van Duitsland.

Je kan ook denken aan een stedenstrip naar Baden-Württemberg


Snel en voordelig weg