Vakantiechecklist buitenland

Checklist voor het buitenland. Waar moet je aan denken als je snel op vakantie gaat!

 

Ga je naar het buitenland, dan zul je natuurlijk je paspoort mee moeten nemen. Dat lijkt logisch en voor de hand liggend, maar weet je hoeveel mensen er jaarlijks op Schiphol staan en er dan achter komen dat ze hun paspoort vergeten zijn mee te nemen. Ook gaan mensen vaak op vakantie en verzuimen bijvoorbeeld een reisverzekering af te sluiten. Let op want de checklist is absoluut niet compleet of feilloos, iedereen heeft natuurlijk zijn eigen dingen waar hij of zij aan moet denken.

>> Bekijk de checklist voor binnenlands gebruik.

 

Voorbeeld checklist:

Een geldig Paspoort
Reisverzekering
Annuleringsverzekering (al is dat bij Lastminutes vaak onnodig)
Reispapieren
De juiste kleding voor de locatie
verbandtrommel
naaigarenset
Zonnebril
Extra contactlenzen of een extra bril

Visumplicht
In veel populaire landen is er een visumplicht. In Turkije en Egypte is het mogelijk om een visum bij aankomst op het vliegveld te kopen. Voor veel andere landen moet je het visum ver vooruit aanvragen, meestal op vertoon van je boekingsbewijs.

Medicijnen meenemen naar het buitenland
Medicijnen die je moet indien je die gebruikt. Bij bepaalde medicijnen zul je moeten aantonen dat ze op doctersrecept zijn voorgeschreven. Dit geldt met name bij verre reizen.

Medicijnen voor normaal gebruik zoals paracetamol en diarreeremmers.

Oplader van je telefoon, camera, tablet of laptop.
Uw opladers meenemen houdt ook in te weten welke netspanning er in de landen worden gebruikt die u gaat bezoeken. Vaak worden er bij de apparatuur verschillen stekkers geleverd. Indien deze er niet zijn kunt u een wereldstekker overwegen.

Vergeet ook zeker niet je internet op je telefoon uit te zetten. Dit kan anders nare gevolgen hebben voor je telefoonrekening.

Sluit ook zeker even een reisverzekering af als u in het buitenland op vakantie gaat. Zet dit ook op uw checklist.

 

Zorg ervoor dat het internet op je mobiel juist ingesteld staat. Hierdoor voorkom je onnodig dataverkeer en voorkom je een financiele verassing als je weer terug bent en je telefoonnota ontvangt.

Vreemde talen boekje
Boekje over het land waar je heen gaat. Zorg voor de juiste informatie over de locatie waar je heen reist. Dit is met name belangrijk voor last minutes.

Als je naar een land buiten de eurozone gaat, vergeet dan niet om geld te wisselen naar de locale valuta.

Bagage inpakken tips
Op onze speciale pagina over het slim inpakken van bagage vind u ook handige tips voor als u op reis gaat:
Bekijk de Bagage inpakken tips