Limburg

snelenvoordeligweg banner

Op vakantie in het eigen land? Ervaar het gebied waar het Nederlandse landschap begint te glooien. Bezoek bijvoorbeeld Valkenburg waar je de zandsteen mijnen kunt bezoeken. Bezoek ook eens het vrijthof in de 20 eeuwen historische stad Maastricht. De binnenstad van Maastricht heeft 1590 monumentale objecten, te veel om hier te bespreken. Weer zo’n plek in Nederland waar de meeste Nederlanders nog nooit eerder zijn geweest.

Zuid-Limburg is een erg actief deel, er worden zowel kleine als grote evenementen georganiseerd. Evenementen zoals Pinkpop of Pop on Top. Maar bijvoorbeeld ook een riddertoernooi. Bezoek bijvoorbeeld de Nostalgiedagen bij de stoomtrein maatschappij in Simpelveld.

De hoofdstad Maastricht bestaat al zo’n 2000 jaar. Deze plek was al zeer bekend in de romeinse tijd en was een schakel in de verbindingsroute tussen Gallië en Germanië rond de Maasovergang. In de middeleeuwen heeft Maastricht vele belangrijke rollen gespeeld. Met zijn rijke historie valt hier veel te ontdekken uit de oude tijden.

Nederland is bij uitstek een mooi land om in te kamperen en het voordeel is dat je de taal spreekt, al is het met een accent. Ook vanuit kostenoogpunt is een vakantie in eigen land voordelig te boeken erg interessant.