Veluwe

Veluwe
 

Op de Veluwe vindt u een grote diversiteit aan prachtige natuur, zoals de uitgestrekte heidevelden waar het heerlijk is om doorheen te fietsen of te wandelen. Dit afgewisseld met bosomgevingen die je enkel op de Veluwe aantreft. Ook een prima plek om Nederlands wild te spotten. De Veluwe is een van de mooiste landschappen van Nederland en verrassend groot. Je vindt hier de rust en ruimte die zo zeldzaam is in ons land. En ook de bijzonden flora en fauna.

Verder vindt je op de Veluwe diverse evenementen en tentoonstellingen en veel meer om te ontdekken. Zo ook de historische stadjes, kastelen, stranden en recreatiegebieden.

In het noorden treft het plaatsje Nunspeet, aan de rand van het Veluwemeer. Een meer dat is gecreëerd tijdens de inpoldering van Flevoland. Hier kunt u met het hele gezin op Familiehuis Nunspeet terecht.

De Hoge Veluwe is het grootste Nationale Park van Nederland, de Veluwezoom is het oudste Nationale Park van Nederland. Binnen het natuurgebied zijn tientallen hoogtepunten te ontdekken, waaronder het Kröller-Müller Museum. Er is maar liefst 1600 kilometer fietspad in deze omgeving dus een prima plek om te fietsen!

Erg bijzonder is het Jachthuis Sint Hubertus, ontworpen door Berlage. Het jachthuis is te vinden binnen de natuurlijke omgeving bij het Kröller-Müller Museum.