Autovakanties

Lekker op weg met je eigen auto of huurauto

Zelf rijden en lekker gaan en staan waar je zelf maar wilt. De vrijheid van beslissen om te gaan en te staan waar jij wilt. Met je eigen auto weg, zelf de overnachtingen verzorgen en alles wat er bij een autovakantie komt kijken of het geheel uitbesteden. In principe is alles mogelijk.

Een auto wereldwijd is te huren bij een gespecialiseerde autoverhuurder.

Wil je zelf je reis samenstellen en zelf je hotels boeken?
Dan raden wij je de website Booking.com aan om je hotels te boeken.

Wil je een georganiseerde reis?
Bekijk dan ons overzicht met autovakanties.

Natuurlijk kun je ook een auto huren, wellicht een wat ruimere auto dan je nu zelf hebt of omdat je wellicht ruw terrein wilt opzoeken en daar met je eigen auto niet doorheen wilt of kunt. Niet iedereen heeft tenslotte zelf de beschikking over een vierwielaandrijving.

Wil je dit in combinatie doen met een vliegreis, ga dan naar onze pagina over fly drive

Wil je met je eigen auto op vakantie denk dan eens aan een stedentrip naar Duitsland. Diverse steden in Duitsland zijn voor Nederlanders makkelijk met de auto te bereiken en er zijn een hoop steden die je zouden kunnen verassen.

Autocheck
Zorg ervoor dat je auto piekfijn in orde is. Breng voordat je op vakantie gaat je auto naar een garage voor een autocheck. Check eventueel zelf de auto op belangrijke punten zoals de schokdempers en de remmen. Check of je een reservewiel, gevarendriehoek, reflectiehesje, krik, sleepkabel, startkabels en brandblusser bij je hebt. Bekijk het oliepeil en vul de koel-, rem- en ruitenwisser-vloeistoffen bij. Laat de airco nakijken door een vakman. In Nederland gebruik je die vaak maar weinig, terwijl hij in Zuid-Frankrijk (of nog zuidelijker) soms onmisbaar is. Omdat je de airco niet vaak gebruikt nestelen allerlei schimmels en bacteriën zich in de filters. Hierdoor werkt de airco niet zoals hij zou moeten, maar loop je ook het risico om ziek te worden van de muffe lucht.

Hoe zit het met de profieldiepte en de bandenspanning? Wees ervan bewust dat de banden een hogere bandenspanning nodig heeft.

Niet vergeten: je rijbewijs, het kentekenbewijs, de groene kaart (verzekering buitenland), een Europees schadeformulier.

Ga je op vakantie met de caravan? Denk dan ook aan dit kentekenbewijs.


TIP:
Voordat je gaat rijden, hou de (internationale) filemeldingen in de gaten!


Snel en Voordelig Weg