Afrika

Naar een warm gebied met veel zon? In dit geval nemen we je mee naar het grote continent Afrika. Een vakantie naar Afrika is goed te doen in combinatie met een safari, zee- en strandvakantie. Zorg er wel voor dat er een lekker zwembad in de buurt is want af en toe zul je toch even moeten afkoelen. Gelukkig hebben we aan alles gedacht en ben je verzekerd van een mooie zonvakantie.

Afrika is een prachtige en veelzijdige bestemming voor vakantiegangers. Van de indrukwekkende savannen in Oost-Afrika tot de exotische witte-stranden langs de Indische Oceaan en van de ongerepte wildernis in het noorden tot de moderne steden in het zuiden, Afrika heeft iets voor iedereen te bieden.

Een van de populairste vakantiebestemmingen in Afrika is de savanne in Oost-Afrika. Hier kunt u de Big Five (leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en neushoorns) in hun natuurlijke habitat zien, evenals een overvloed aan andere wilde dieren zoals giraffen, zebra’s en wildebeesten. Er zijn tal van safaritochten beschikbaar, waaronder safari’s te voet, per auto of zelfs per vliegtuig. Deze tochten kunnen worden gecombineerd met een bezoek aan de lokale bevolking en hun culturen.

De kust van Afrika biedt ook tal van vakantieopties. De witte-stranden en helderblauwe wateren langs de Indische Oceaan zijn perfect voor het ontspannen, zonnen en zwemmen. Er zijn ook tal van watersporten beschikbaar, waaronder duiken, snorkelen en windsurfen.

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke vakantie, biedt het noorden van Afrika fantastische mogelijkheden voor wandelen, bergtrekken en safari’s. De Sahara-woestijn is een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen ter wereld en er zijn tal van excursies beschikbaar waarmee u de woestijn kunt verkennen, zowel per camper als te voet. Er zijn ook tal van historische bezienswaardigheden te zien, zoals de oude steden Marrakech en Fes in Marokko.

Afrika’s moderne steden zijn ook een bezoek waard, met Johannesburg en Kaapstad als populaire bestemmingen. Deze steden zijn vol met cultuur, geschiedenis en moderne voorzieningen, en bieden tal van winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Afrika is ook een bestemming waar je veel culturele interacties kunt hebben, omdat het een continent is met een rijke diversiteit van talen, tradities en gewoonten. Veel vakantiegangers genieten van het ontdekken van de lokale cultuur en het leren over de geschiedenis van Afrika.

Afrika verkennen
Eén van de vele mogelijkheden om Afrika te ontdekken is een cruisevakantie langs de kust van Afrika. Hierbij doet u meestal Kaapstad aan, de hoofdstad van Zuid-Afrika.Meer informatie over een cruise met de bestemming Afrika.