Utrecht

terras Utrecht stad

Ontdek de provincie Utrecht, de provincie in het midden van ons land. Utrecht typeert zich door de vele bossen waar u heerlijk kunt fietsen. Bezoek de oude hoofdstad Utrecht met zijn grachtjes, monumentale bouwwerken en natuurlijk de Domtoren met het Domplein waar de Romeinen ooit de basis voor de stad Utrecht hebben gelegd.

De stad Utrecht

Utrecht stad

De stad Utrecht is rijk aan cultuur en historie en klein genoeg om wandelend de middeleeuwse binnenstad te ontdekken met zijn Dom en gezellige terrasjes. En groot genoeg om er dagenlang te genieten van de diverse festivals, moderne architectuur en diverse musea.

Parkeren in Utrecht wordt een steeds grotere uitdaging. Dit maakt een bezoek met de auto steeds ingewikkelder.
Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven zoals het gratis parkeren aan de rand van Utrecht indien u daar ook een fiets huurt.
Parkeer informatie: parkeren Utrecht

Amersfoort

Amersfoort stad
Amersfoort stad

Een interessante plaats is Amersfoort met ruim 400 rijksmonumenten. Verder herbergt Amersfoort het Museum Flehite, die een historisch kijk geeft op de oude stad. Verder is er het Piet Mondriaan huis, het geboortehuis van deze toonaangevende schilder.

Parkeer informatie: parkeren Amersfoort

Nederland is bij uitstek een mooi land om in te kamperen of leuke hotelletjes uit te proberen. Utrecht ligt in het midden van het land en het dialect is dus voor de meeste Nederlanders goed te verstaan. Ook vanuit kostenoogpunt is de optie om een vakantie in Utrecht te boeken erg interessant.


Snel en voordelig Weg Utrecht