Griekenland

snelenvoordeligweg banner

Griekenland is een enorm mooi land met veel historie. De oude Grieken hebben behoorlijk wat pilaargebouwen gebouwd. Verder heeft Griekenland behoorlijk wat eilanden waar je lekker je vakantie kunt vieren.

Akropolis

In Athene staat op een berg de Akropolis. Met hierbij de bekende tempel van Niké. Buiten deze bekende historische plek zijn er in Athene nog heel wat andere bezienswaardigheden

Boek uw reis bij een gespecialiseerd reisbureau

De eilanden

Griekenland staat bekend om zijn eilanden.

Mykonos

Mykonos is een van de bekendste Griekse eilanden en hoort tot de Cycladische eilandengroep.

Veel partygangers vinden op Mykonos hun vakantie. De vele lokale pubs, discotheken, aanwezige celebs en hagelwitte stranden maken van Mykonos “place to be”. Mykonos-stad heeft talloze pittoreske winkels, stegen en kerken. Dé perfecte mix qua cultuur en ontspanning.

Haven Mykonos

Uitzicht Mykonos

Griekenland wordt veel bezocht door toeristen die op zoek zijn naar archeologische vondsten, stranden en feestjes. Vooral de eilanden Corfu, Kreta en Rhodos in de lonische Zee zijn hiervoor zeer geliefd. De eilanden hebben romantische strandjes en een kobaltblauwe zee in de kleine baaien.

Kreta

Het meest bekende eiland is Kreta met zijn hoofdstad Heraklion. Heraklion combineert alle troeven van een zomervakantie: drukke winkelstraten, veel terrasjes en typische markten. De Griekse eetgelegenheden en oud-Griekse cultuur brengen je in Griekse sfeer. De oude Venetiaanse vestingwallen en mooie kerken zoals de Agios Minas en Agios Titos brengen u onmiddellijk in het Heraklion van vroeger.
Ten oosten van de hoofdstad Heraklion ligt het befaamde Chersonissos met zijn beroemde waterfeesten, ook wel Starbeach genoemd.

Chersonissos Nachtleven

Rhodos
Rhodos is het grootste eiland en bevindt zich in het zuidoosten van de Egeïsche zee. Rhodos biedt een mix aan cultuur en historiek. Rhodos wordt gekenmerkt door moderne bouwwerken en hotels. Het meer historische deel omvat gezellige terrasjes, restaurants, souvenirwinkels en lokale Griekse winkels. Rhodos is zeer geschikt om rondreizen te maken.

Corfu
Corfu is het noordelijkste eiland. Het landschap op Corfu heeft zeer afwisselend landschap.

De eilanden Corfu, Rhodos en Kreta zijn aan te vliegen via Vliegveld Weeze.
Bekijk de info over Griekenland vanaf Vliegveld Weeze.

Cruisen Griekse Eilanden
U kunt een cruise maken langs de Griekse eilanden en op de excusies heel wat van deze eilanden zien. Meer informatie over Cruisen Griekse Eilanden.


Snel en voordelig weg