Londen

Stedentrip Londen – Engeland

Londen, in het Engels London, is de hoofdstad van Engeland en het Verenigd Koninkrijk.

Bezienswaardigheden:
Het Houses of Parliament, of ook genoemd Palace of Westminster is een zeer bekend gebouw en met name de Big Ben is onderdeel van het gigantische gebouwt.

De Tower of London, is geen toren, het is een oud fort. De oudste delen stammen uit de 11de eeuw. Ooit fungeerde het als koninklijk paleis. Heden ten dage is het een museum, waar onder meer de Britse kroonjuwelen te bezichtigen zijn.

Naast de Tower of London ligt de bekende Tower Bridge over de rivier de Thames.

Buckingham Palace is de Londense woning van koningin Elizabeth. De Koninklijke familie is elk jaar in Augustus en September afwezig en is het paleis open voor publiek.

Bekijk het volledige reisaanbod Stedenreis Londen

Musea en galerieën
In de wijk South Kensington bevinden zich veel musea. Waaronder het british museum, victoria en albert museum, het natural history museum en het national gallery museum.

Panorama-uitzicht over Londen
Voor een geweldig uitzicht over Londen ga je naar Primrose Hill. Deze tachtig meter hoge heuvel ligt iets ten noorden van Regent’s Park en is te bereiken per metro. Aan de aangrenzende wijk Hampstead vergaap je je aan de mooie huizen en de snelle auto’s. Deze wijk heeft de hoogste miljonairsdichtheid van heel Groot Brittannië.

Huur een vakantie woning: