Noordrijn-Westfalen

Stedentrip Noordrijn-Westfalen

Een stedenstrip naar Noordrijn-Westfalen wint aan populariteit. Aangezien Noordrijn-Westfalen voor Nederlanders makkelijk te bereiken is met de auto of trein en de reistijd beperkt.

De meeste wat grotere steden in Duitsland liggen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen.

De deelstaat herbergt een aantal interesante steden, denk maar eens aan KeulenDüsseldorf (Hoofdstad deelstaat Noordrijn-Westfalen), DortmundWuppertalEssenBochumBielefeldDuisberg, Kevelaer, Osnabrück, Minden, Bad Oeynhausen en Bonn.

Wuppertal
Een stad die erg in opkomst is. Wuppertal heeft bijvoorbeeld een dierentuin, een universiteit en als enige op de wereld een hangtram.

Keulen
Gelegen aan de rijn, de vierde stad van Duitsland en de grootste van Noordrijn-Westfalen.

Natuurpark Terra Vita
Het natuurpark Terra Vita ligt aan de grens tussen de deelstaten Niedersachsen en Nordrhein-Westfalen. Met het Teutoburger Woud, het Wiehengebirge en het Ankumer Höhen omlijst het park de stad Osnabrück. Het park loopt langs de steden Bielefeld, Minden en Bad Oeynhausen. Een mooie combinatie met een stedentrip dus.

Het park heeft een oppervlakte van ± 1.200 km2 en kenmerkt zich verschillende landscahppen. Het natuurpark is officieel erkend door de UNESCO-Geopark en laat de geschiedenis van de aarde goed zien.

Het glooiende landschap van de Ankumer Höhen ontstond tijdens de ijstijd en de bosrijke bergkammen van het midden-gebergte komen uit de geologische middeleeuwen. Daartussen in ligt het Osnabrücker Heuvelland, die zijn wortels weer heeft in de geologische oudheid.

Verder herbergt het natuurpark tal van hunebedden, middeleeuwse burchtcomplexen en de Varusslag bij Bramsche.

Vele kilometers wandel- en fietspaden lopen door het afwisselende landschap en zorgen ervoor dat alle delen van het park toegankelijk zijn. Dit park is dus ook prima voor een fiets- of wandelvakantie.

Noordrijn-Westfalen Vliegvelden
Noordrijn-Westfalen kent diverse vliegvelden, zoals Vliegveld Düsseldorf Weeze, Düsseldorf Airport en Airport Keulen.
Vooral het vliegveld bij Weeze is zeer geliefd door de bereikbaarheid vanuit Nederland.
Ook naar Düsseldorf Airport kunt u makkelijk met de auto rijden en hem daar bij Düsseldorf Airport parkeren.
Hetzelfde geldt voor Airport Keulen.


Snel en voordelig weg