Marokko

Marokko

U maakt kennis met Marokko tijdens een bezoek aan de steden Rabat en Casablanca. Rabat is de hoofdstad van Marokko en Casablanca is de grootste stad. De letterlijke betekenis van de naam Casablanca is “wit huis”. In de stad gaat u enorm veel witte gebouwen zien.

In Marokko is genoeg te bekijken en in de steden kunt u de mensen en de cultuur ontdekken. Ook buiten de steden zijn mooie trips te maken.

Marrakech
Marrakech is de stad waar u het echte Marokko kunt proeven. De stad heeft eigenlijk alles wat een westerse stad ook heeft. Sommige dingen zijn dan wel weer wat extremer zoals de bekendheid van de stad dat je als toerist niet iedereen blindelings kan vertrouwen. Veel spullen die worden aangeboden blijken bij thuiskomst toch niet zo bijzonder te zijn dan wat je werd voorgespiegeld. Vooral de markt in Marrakech is hier enorm om bekend. Een andere extreem is dat het werkelijk bloedheet kan worden in de stad.

Marrakech is een stad waar veel kleding wordt vervaardigd en verhandeld. Geniet van deze stad en wees dus kritisch waar je je geld aan besteedt.

Andere belangrijke steden zijn Fez, Agadir, Tanger en Oujda.
Een minder belangrijke stad is: Nador.

Goedkoop vliegen naar Marokko op de volgende steden:
Oujda 
(vliegveldcode OUD)
Fez 
(vliegveldcode FEZ)
Marrakech 
(vliegveldcode RAK)
Agadir 
(vliegveldcode AGA)

Vakantie Atlantische kust Marokko
De Atlantische kust van Marokko staat bekend om z’n prachtige stranden. Aan deze kust liggen bekende badplaatsen zoals Agadir en Essaouira. Essaouira staat bekend dat het er veel waait en daardoor aantrekkelijk voor surfers.

Voor Marokko heeft u een visum nodig. U kunt deze verkrijgen bij: kesvisum.nl

Atlantische kust van Marokko
Essaouira; kust van Marokko

foto’s gemaakt door Japke