Berlijn

Berlijn

Berlijn, de hoofdstad van Duitsland en als stadstaat een deelstaat. Berlijn ligt aan de rivier de Spree waar je mooie rondvaarten kunt gaan maken.

Bekijk direct de stedenreizen naar Berlijn.

Berlijn geldt als één van de grootste culturele, politieke en wetenschappelijke centra. Ook bekend vanwege het culturele leven met festivals, nachtleven, musea, kunsttentoonstellingen, enz.

Berlijn heeft veel bezienswaardigheden om een stedentrip te maken. Om de vele bekende bezienswaardigheden van Berlijn goed te kunnen bekijken kun je wellicht het beste een bustour door de stad maken. Bustours rijden langs de historische gebouwen en natuurlijk langs de overblijfselen van de Berlijnse muur.

Interessant om te bezoeken is de Kaiser-Wilhelm-Dedächteniskirche, die als één van de weinige bouwwerken na de bombardementen van de tweede wereldoorlog nog gedeeltelijk overeind is gebleven.

Berlijn heeft natuurlijk meer. Vanaf het bekende Alexander Platz kun je van alles gaan ondernemen, zoals het uitzicht over de stad bekijken vanuit de hoge televisietoren.

Als je wilt gaan shoppen kun je het beste op de Kurfürstendamm beginnen, deze winkelstraat is het centrum van winkelend Berlijn.

Als je in het oostelijk deel van de stad bent is Alexanderplatz een goede plek om de stad te verkennen.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*